Vi elsker det vi laver

Velkommen til Okkels hjemmeside med hjemmelavet italiensk is. Okkels slog dørene op søndag den 19. marts 2006 i det hyggelige latinerkvarter i Silkeborg. 

I foråret 2015 kom der en ny Okkels, denne gang i Risskov ved Århus tæt på stranden, hvor vi forkæler Århus og omegn med vores hjemmelavede is lavet helt fra bunden. I 2019 åbnede vi butik i domkirkebyen Viborg efterfulgt af Horsens i 2020 i det hyggelige latinerkvarter. I marts 2022 åbnede vi i Kolding og vi glæder os hver dag til at byde vores gæster hjertelig velkommen til håndrørt Okkels is.

Okkels har specialiseret sig i hjemmelavet is efter egenudviklet opskrift. Vores grundbase til isen bliver lavet på et lille sted syd fra Livigno i Norditalien, hvor den smukke rene og bjergrige natur gir grundbasen en perfekt grundsmag og cremethed. De fleste råvarer importeres fra Italien, som er kendetegnende for noget af verdens bedste is. 

Isen fremstiller vi fra egen ismaskine i både Risskov og Silkeborg, hvor mælkeisen bliver opvarmet og pasteuriseret til 78 grader. Herefter hældes den direkte ned i frostcylinderen, inden den kommer ud som dejlig cremet is – lige til at servere.

Vi bestræber os på at lave noget af Danmarks bedste is, som naturligvis skal serveres af det mest servicemindede personale. Vi gør rigtig meget ud af, at ansætte unge med den helt rigtige passion for lækker is og god service.

 

Vi fremstiller isen på økologisk letmælk, yoghurt eller vand og har derfor et meget lavt fedtindhold og bruger naturligvis kun de bedste og mest udsøgte råvarer. Som kunde kan du roligt stille krav til vores is, vi gør det samme over for vores leverandører. F. eks. er vores pistacie is lavet på 100% ristede pistacienødder fra Sicilien og naturligvis uden farvestoffer  og det samme gælder for vores populære lakrids is, som er fremstillet af 100% lakridsrod!!! Vi er dog ikke mere hellige end, at vi engang i mellem laver en sjov bubble gum is eller lign. hvor der er tilsat farvestoffer (oftest med naturlige farvestoffer)

Mælkeisen har et fedtindhold på ca 5% mens sorbetisen har en fedtprocent på under 1% – dvs. langt under hvad fx soft ice, gammeldaws og meget industri is indeholder . Vi har netop fået analyseret vores populære chokolade is af Eurofins lab. som har målt den til kun 3% fedt pr. 100g og med et kalorieindhold på kun 140 pr 100g kan den nydes med endnu bedre samvittighed.

Til frugtisen bruges masser af frugter, således den ægte smag kommer frem, dvs. minimal brug af farvestoffer og konserveringsmidler. Isen er altid frisklavet og som regel aldrig mere end en dag gammel, idet italiensk is SKAL serveres helt frisk og i sommeren kører ismaskinen non-stop.

Så du er altid sikker på at isen er 100% frisk hos Okkels.

Vi serverer også lækre iskaffer, f.eks. After Eight is overhældet med italiensk kaffe og flødeskum på toppen eller milkshakes, hvor du selv vælger 2 kugler som bliver blendet med frisk økologisk letmælk – en friskere milkshake fås ikke!!

Skal I holde fest, konfirmation, fødselsdag, grillaften eller en god hyggeaften med alle vennerne, så kom ind og få et godt tilbud på forskellige isvarianter eller en velsmagende islagkage til en uforglemmelig aften. Du kan også leje vores isvogn til en særlig lejlighed – se mere under “isvogn”, hvor du også finder information om vores populære Okkels isbarer.